Termeni și condiții

Toate informațiile conținute în acest site sunt proprietatea Chicineta SRL.

Chicineta SRL își rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura website-ului în orice moment și fără nici o informare prealabilă. Utilizarea acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.

Acest site este întreținut și administrat de Chicineta SRL, care va fi denumită în continuare Societate. Persoana fizică sau juridică care comandă și achiziționează produse prin intermediul site-ului www.chicineta.ro, este denumită în continuare Client.

Întregul conținut al site-ului www.chicineta.com este proprietatea Societății și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fără acordul în scris al Societății, a oricăror informații, date sau fotografii, se pedepsește în conformitate cu legislația în vigoare (administrativ, civil sau penal).

Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale introduse de către Client vor fi folosite de Societate, numai în scopul declarat al acestui site: facturarea, livrarea produselor comandate, confirmarea comenzilor, eventualele promoții, buletine informative, facilitarea comunicării cu clienții săi, informarea acestora cu privire la funcționarea site-ului etc.

Informațiile din formularul de comandă nu vor fi furnizate unei terțe părți decât în urma unei cereri explicite din partea Clientului.

Pe site-ul www.chicineta.com, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesare. Societatea nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea datelor personale.

Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Societatea garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic dar nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de orice defecțiuni sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul și nici nu garantează faptul că site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de office@chicineta.ro nu conțin viruși sau alte componente dăunătoare. De asemenea, Societatea nu răspunde pentru defecțiunile care periclitează securitatea serverului pe care este găzduit site-ul.

Conținutul site-ului și declinarea responsabilității

Societatea nu își asumă nici o responsabilitate și nu poate fi făcută vinovată de nici un prejudiciu rezultat în urma accesării informațiilor prezentate pe site sau din incapacitatea de folosire a informațiilor.

Odată cu lansarea comenzii și cumpărarea produsului/produselor, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, acestea având valoare de contract valabil încheiat.

În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, societatea își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută. Valoarea maximă a obligațiilor Societății, față de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare, este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

Magazinul online www.chicineta.com nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a site-ului www.chicineta.com.

Societatea nu răspunde de conținutul și calitatea site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.chicineta.com, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.

Societatea nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conținut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. De asemenea nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută responsabilă pentru nici un fel de pagube apărute prin folosirea în orice fel a produselor achiziționate prin intermediul acestui site.

Societatea nu garantează și nici nu va putea fi considerată responsabilă în cazul în care produsele achiziționate nu corespund scopului pentru care au fost achiziționate, însă produsele pot fi înlocuite dacă reclamația este întemeiata.

Descrierile produselor prezente pe acest site sunt informative și pot fi schimbate fără o înștiințare prealabilă. Prețurile pot fi actualizate, fără o înștiințare prealabilă. De aceea este recomandat să revedeți prețurile atunci când faceți o comandă.

Societatea nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă.

Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiți pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de Societate, dar nu și alte despăgubiri.

De asemenea, Societatea nu răspunde și nici nu va fi făcută responsabilă pentru funcționarea defectuoasă a site-ului, informațiile, conținutul, materialele sau produsele de pe site.
Orice reclamație va fi adusă la cunoștința Societății în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor.

Fotografiile de produs conținute pe site sunt cu caracter informativ și nu constituie obligație contractuală.

Termene de livrare

Termenul de livrare al produselor cumpărate de la societatea noastră, în mod normal se încadrează între 2 zile lucrătoare și 1 săptămână, din momentul înregistrării comenzii pe site. Comenzile cu livrare pe teritoriul României de peste 200 lei beneficiază de transport gratuit, iar cele sub această sumă au o taxă de livrare de 19 lei.

Promoții și concursuri

Societatea își stabilește singură regulamentele promoțiilor și concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu. De promoții beneficiază doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afișate pe site. De asemenea, promoțiile se aplica doar comenzilor care sunt înregistrate în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Societatea nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și poate întrerupe sau anula orice promoție în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.

Returnarea produselor

În cazul în care există nemulțumiri față de produsele achiziționate, Conform O.G. 130/2000 și O.G. 34/2014, Clientul are dreptul de a denunța unilateral comanda, notificând în scris sau telefonic că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice (art. 2 lit. b).

Legea mai prevede și faptul că nu pot fi denunțate unilateral contractele de furnizare a unor produse care prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid (art. 10 lit. c). Astfel, produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original, fără a reprezenta urme de uzură, atât în cazul produsului cât și ale accesoriilor/consumabilelor ce îl însoțesc, cu etichetele intacte și documentele originale care l-au însoțit (factura fiscală, instrucțiuni etc.).

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut și expedierea, respectiv prin firma de curierat. Nu se acceptă returnarea produselor prin poștă. La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate, în caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care conțin produse în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele care nu au fost returnate folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut și expedierea, cele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele care conțin produse deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare din partea Clientului.

Conform legii, Chicineta SRL va înapoia valoarea comenzii (inclusiv taxele de transport, dacă este cazul) în cel mult 14 zile calendaristice de la data returnării, prin transfer bancar în contul specificat de client.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clienților prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul Chicineta sau transportate direct la clienți prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerț la distanță, ci vânzare prin magazine specializate, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, corespunzătoare cu scopul și nevoile clientului.

Prin excepție de la condițiile de mai sus, doar în cazul în care produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor menționate în comanda cumpărătorului sau prezintă vicii de fabricație în primele 24 ore de la recepție, returnarea se poate face pe cheltuiala CHICINETA SRL, clientul putând opta pentru înlocuirea produselor sau restituirea imediată a valorii lor.

Calitatea produselor
Shop Chicineta oferă certificate de calitate pentru produsele comercializate, care pot fi solicitate prin email la office@chicineta.ro

Dispute și conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat pe site-ul www.chicineta.com sau încercare de fraudă vor fi raportate autorităților competente. Orice conflict apărut între Societate și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabila prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instanțelor. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

Pentru mai multe informații, scrieți-ne la office@chicineta.ro

www.chicineta.com este proprietatea S.C. Chicineta SRL, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub numărul J40/14377/24.11.2015, Cod Unic de Înregistrare RO35264331